1 kwietnia 2014

Pomidorowe muszle w sosie beszamelowym

Makarony uwielbiam absolutnie pod każdą postacią. Nigdy im nie odmawiam, nigdy nie mam dosyć i to one stanowią najczęściej bazę do eksperymentowania. Dzisiaj muszle ze sprawdzonym farszem i pysznym sosem :) Dwie kwestie są pewne - wyglądają efektownie i ... Przepysznie smakują :)

\
SKŁADNIKI
- paczka makaronu w kształcie muszelek
- 0,5 kg makaronu mielonego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- papryka czerwona
- pomidory w puszce
- bazylia i zioła prowansalskie
- cebula czerwona

1. Makaron przygotować wg przepisu z opakowania.
2. Cebule pokroić na drobne kawałeczki a następnie smażyć na patelni natłuszczonej oliwą.
3. Następnie (jak cebula się zeszkli) dodać mięso mielone i smażyć dalej.
4. Pokroić paprykę i wraz z pomidorami dodać do farszu. Nadal smażyć :)
5. Farsz doprawić bazylią i ziołami prowansalskimi. Końcówka smażenia :) Po ok. 3-4 minutach ściągnąć z ognia.
6. Przygotować sos beszamelowy.
7. Farsz nałożyć do muszli a następnie polać sosem beszamelowym.
8. Zjeść i trafić do kulinarnego nieba ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz