16 kwietnia 2014

Domowe burgery

Najlepszy taki domowy fast food ;)
Pyszne, szybkie w przyrządzaniu a dzięki własnoręcznemu przygotowaniu wiemy i mamy kontrolę nad tym, co znajdzie się w środku.
Domowe burgery będę przygotowywać w najrozmaitszych wydaniach ;)




Składniki stałe:
- bułka pełnoziarnista
- wołowina - ok. 100 g
- garść ulubionej sałaty
- ser w plastrach
- ulubiony sos- czosnkowy, BBQ
- czerwona cebula

Najważniejsze jest przygotowanie mięsa - doprawienie go wcześniej ulubionymi przyprawami, ketchupem, musztardą a także zeszkloną cebulką. Często dokładam też szczypiorek - mniam, mniam ;) Następnie mięso wyrobić, uformować okrągłe kotlety i smażyć na patelni po 5-8 min. z każdej strony.
 
Bułkę podgrzać, nałożyć ser, ulubiony sos, sałatę i inne dodatki :)


Dodatki, wedle upodobań:
- pomidor
- ogórek
- pomidory suszone
- kozi ser
- mozzarella
- bekon
- szpinak
- camembert
- papryka





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz