16 maja 2013

Tortilla obiadowa z kurczakiem, pomidorem, papryką

Tortillą zainspirowała mnie moja bratnia dusza, Jowita. Od pierwszego spotkania z tą potrawą byłam nią zauroczona i dostrzegam jej same zalety - przyrządza się szybko, zdrowo, pożywnie, można wykorzystać to, co ma się w lodówce i co najważniejsze - pozwala na wspólne przygotowywanie i jednocześnie rozmowę :)

Pierwsze przygody z tortillą:




SKŁADNIKI (na 4 4 porcje):
- 4 placki tortilli
- pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- papryka czerwona
- 2 pomidory
- kapusta pekińska
- jogurt naturalny
- czosnek
- ketchup

1. Pierś pokroić na drobne kawałki, usmażyć i w międzyczasie doprawiać przyprawą.
2. Zrobić sos z jogurtu naturalnego, 3 łyżek ketchupu i kilku ząbków czosnku.
3. Pokroić cebulę, pomidory, paprykę, kapustę.
4. Tortillę podgrzać na patelce, następnie rozsmarować na placku sos.
5. Na środku ciasta wyłożyć kapustę, kawałki mięsa, paprykę, pomidor i cebulę.
6. Ciasto zawinąć :)

UWAGA! Jeśli zapraszasz większą liczbę gości, jedną z końcówek tortilli możesz zawinąć w sreberko, a następnie włożyć na kilka minut do piekarnika. Dzięki temu tortilla jest ciepła.
Guten Appetit! :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz