24 maja 2013

Ryż z kurczakiem, sosem czosnkowym i sałatką wiosenną.

Chyba zbyt wiele nie trzeba dodawać do tytułu - prosto i smacznie :)

SKŁADNIKI (dla 2 osób)
- woreczek ryżu
- pierś z kurczaka (2 dla bardziej mięsożernych)
- kapusta pekińska
- pomidor
- ogórek
- czosnek
- jogurt naturalny
- cytryna
- sos vinegrette

1. Ryż ugotować, mięso pokroić w drobne kawałki i usmażyć (doprawić swoimi ulubionymi przyprawami).
2. Wycisnąć 4-5 ząbków czosnku i 3 łyżeczki cytryny. Następnie dodać je do jogurtu naturalnego i wymieszać.
3. Sałatę porwać na małe kawałki, pokroić ogórek i pomidor na drobne części, polać sosem vinegrette.
4. Wszystko razem ułożyć na talerzu, ryż polać sosem czosnkowym. 
Mniam, mniam!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz