SKŁADNIKI:
- 100 ml wody
- 200 ml mleka kokosowego
- 100 g mąki pszennej
- 3 jajka
- płaska łyżeczka cukru
- dżem malinowy
- lody waniliowe
- wiórki kokosowe lub sos czekoladowy do dekoracji
1. Zmiksować wodę, mleko kokosowe, mąkę, cukier i jajka, a następnie cieniutko je rozprowadzić na patelni, żeby dobrze i równo się rozlało. Z takiej ilości ciasta wychodzi ok. 13-14 naleśników.
2. Następnie każdy naleśnik wysmarować dżemem malinowym i złożyć na pół.
3. Wstawić na 10 min. do piekarnika na 180 stop.
4. Na końcu wyjąć naleśniki, do każdego włożyć łyżkę lodów, na wierzchu polać sosem i posypać wiórkami kokosowymi.
Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz