Na wszystkich uroczystościach - imprezach, wycieczkach, wyjściach mam ze sobą aparat. Z przyjemnością, w sumie jakoś tak naturalnie, przyjęłam rolę fotografa w grupie i rodzinie. I dobrze mi z tym. Przed weselem wpadłam na pomysł, że czas w końcu wykorzystać moje zbiory i odświeżyć chwile, które udało mi się uwiecznić.
26 listopada 2015
22 listopada 2015
Staropolski piernik dojrzewający
Do Świąt zostało niewiele ponad miesiąc. To ostatni dzwonek, żeby przygotować ciasto na piernik staropolski, które następnie będzie leżakowało 3-4 tyg. w lodówce, a na kilka dni przed Świętami zostanie upieczone. W tym roku przygotowałam podwójną ilość ciasta - spróbuję zrobić z niego także pierniczki :)
21 listopada 2015
Wariacje na temat kalafiora
A gdyby tak kalafiora nie gotować w wodzie, ale zamoczyć w marynacie pełnej przypraw i białego wina, a następnie wrzucić na patelnię i usmażyć?
Spróbujcie!
Spróbujcie!
7 listopada 2015
Ciasto francuskie z dynią i gorgonzolą
Kiedy dostanę już dynię w swoje ręcę, to ... tak wiele chciałabym z nią zrobić. Możliwości są wręcz nieograniczone. Można dodać drobne kawałeczki do makaronu, zrobić zupę czy przetwory. Tym razem postawiłam na ciasto francuskie i gorgonzolę - składniki stworzyły smaczny team :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)