7 listopada 2015

Ciasto francuskie z dynią i gorgonzolą

Kiedy dostanę już dynię w swoje ręcę, to ... tak wiele chciałabym z nią zrobić. Możliwości są wręcz nieograniczone. Można dodać drobne kawałeczki do makaronu, zrobić zupę czy przetwory. Tym razem postawiłam na ciasto francuskie i gorgonzolę - składniki stworzyły smaczny team :)



SKŁADNIKI
- ciasto francuskie - 1 rulon
- 300-400 g dyni
- pół opakowania gorgonzoli
- sól, pieprz

1. Dynię obrać ze skóry i pokroić na kostkę. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30 min. w temp. 180 stopni.
2. Ciasto francuskie rozłożyc na blaszce, a następnie poukładać na nim gotową dynię i pokrojoną, pokruszoną gorgonzolę.
3. Wszystko przypruszyć solą i pieprzem.
4. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz