5 lutego 2014

Pyszna, świeża, lekka sałatka z ravioli

Ravioli - niewielkie pierożki, które pochodzą z Włoch. Nadziewa się je mięsem, serami, szpinakiem - pełna dowolność :) Tym razem wystąpiły w roli składnika do sałatki. W moim domu zrobiła furorę :)




SKŁADNIKI:
- paczka ravioli (ja wybrałam ze szpinakiem)
- 10 plastrów chudej szynki
- puszka kukurydzy
- czerwona papryka
- zielony ogórek
- pęczek szczypiorku
- łyżka majonezu
- sól, pieprz

1. Przygotować ravioli wg przepisu z opakowania i pozostawić do wystygnięcia.
2. Pokroić szczypiorek, szynkę, obrany ogórek i paprykę na drobne kawałeczki. Wrzucić do miski.
3. Odcedzić kukurydzę i dodać do reszty składników.
4. Dodać także ravioli i łyżkę majonezu. Wszystko wymieszać. 
5. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Wstawić sałatkę na 2-3 godz. do lodówki, żeby wszystkie składniki się "przegryzły".
7. Jeść do oporu! :)






1 komentarz:

  1. dzisiaj przygotuję i zobaczymy jak będzie smakowała, bo wygląda pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń