5 czerwca 2013

Bruschetta

Z fetą, oliwkami, cebulą lub szczypiorkiem :)
Ja ostatnio uraczyłam moich gości wersją ze szczypiorkiem. Niezawodne danie, zarówno na śniadanie, jak i kolację.

SKŁADNIKI:
- 3 pomidory
- szczypiorek
- oliwa z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- bazylia!
- mozzarella
- bagietka
- sól, pieprz

1. Bagietkę pokroić. Mi, niestety, udało się dostać tylko taką wąską, dlatego kanapeczki są bardzo małe. Zdecydowanie lepiej jest przyrządzać te szersze :)
2. Umyć, pokroić pomidory w drobne kawałki. Dodać do nich obrane kawałeczki czosnku.
3. Następni pokroić i dodać do nich szczypiorek. Sól, pieprz do smaku. Całość polać oliwą z oliwek oraz posypać bazylią.
4. Farsz wyłożyć na bagietki i opruszyć serem.
5. Włożyć na chwilę (max. 7 min.) do rozgrzanego piekarnika.
6. Kiedy bagietka się zarumieni, wyciągnąć i częstować gości do oporu.




 Najważniejsze, że Mariuszowi smakowało :)
Wersja kanapkowa a'la Adam



1 komentarz: