Dzisiaj przygotowałam dla Was paprykę faszerowaną kaszą gryczaną, mięsem mielonym i pieczarkami.
SKŁADNIKI:
- 4 czerwone papryki
- 2 woreczki kaszy gryczanej
- 250 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 400 g pieczarek
- sól, pieprz do smaku
1. Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie.
2. Paprykę umyć, odkroić jej wierzch i wyczyścić środek.
3. Usmażyć mięso, pieczarki
zetrzeć na tarce, cebulkę pokroić na drobne kosteczki i razem poddusić.
4. Połączyć kaszę oraz uduszone mięso, cebulę i pieczarki. Przyprawić wg własnego uznania.
5. Nafaszerować paprykę, a później przykryć ją "wieczkiem".
6. Włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać odrobiną wody.
7. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku (180 st.) przez około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz