SKŁADNIKI
- 1 kiełbaska chorizo pikantna
- 3 piersi z kurczaka
- słoiczek suszonych pomidorów
- kukurydza
- serek topiony paprykowy (podłużny Hochland)
- kostka sera
- sałata lodowa
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 6 placków tortilli
- 4 ząbki czosnku
- przyprawa papryka ostra
- 3 łyżki majonezu
1. Pokroić ząbki czosnku na drobno i smażyć przez chwilę na patelni z 2 łyżkami oliwy z oliwek.
2. Następnie pokroić na drobne kawałki chorizo i dorzucić do patelni z czosnkiem, smażyć na małym ogniu. Kiełbasa musi się delikatnie zarumienić.
3. Pokroić pomidory suszone i wrzucić na patelnię wraz z odcedzoną kukurydzą.
4. Serek topiony dodać do farszu i dusić go z resztą składników. Serek musi stworzyć spójną całość wraz z farszem :) Składniki smażyć jeszcze 2-3 minuty.
5. Piersi pokroić i usmażyć na osobnej patelni z 2 łyżkami zalewy od pomidorów suszonych, przyprawić papryką ostrą.
6. Obie patelnie odstawić do ostudzenia.
7. Zetrzeć ser i pokroić kapustę. Wszystkie składniki (piersi, ser, kapustę i farsz) wrzucić do jednej miski. Dodać 3 łyżki majonezu i wymieszać.
8. Ciasta do tortilli przekroić na pół.
9.Następnie na jedną część wyłożyć farsz i przykryć drugą.
9.Następnie na jedną część wyłożyć farsz i przykryć drugą.
10. Wstawić na 4-5 min. na grilla. Ja mam opiekacz z funkcją grillowania.
Najlepsze są jeszcze ciepłe ;)
co to za piękna dziewczyna ? Czy po mamusi ?
OdpowiedzUsuńCieszę się, że podpowiedziałaś, że można ją zrobić w zwykłym opiekaczu. Prawie już kupiłam specjalny do quesadilli. dzięki wielkie
OdpowiedzUsuń