23 stycznia 2016

Prosty deser - racuchy z jabłkami

Przepis na racuchy jest naprawdę banalny, ale efekt końcowy ... Fenomenalny :) Swoją drogą, kiedy ostatnio jedliście racuchy?





SKŁADNIKI:
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 2 szklanki mąki
- 1 jabłko
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia

1. Do miski wbijamy jajko i wsypujemy cukier, a następnie mieszamy mikserem.
2. Potem dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i wlewamy mleko, cały czas miksując.
3. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na małe kosteczki. Wrzucamy do miski i mieszamy drewnianą łyżką.
4. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką wykładamy porcję ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron. Racuchy muszą się zarumienić.
5. Posypujemy cukrem pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz